From the Blog

Futsal Pre Kindness Cup Berlangsung Dengan Jayanya

Biar pun Futsal Piala Kindness 2018 bakal diadakan pada tahun hadapan, kehangatannya sudah mula terasa dengan adanya pertandingan Futsal Pre Kindness Cup yang diadakan sebagai persediaan untuk Futsal Piala Kindness 2018. Pertandingan ini juga telah diadakan bersempena dengan Hari Kebaikan Sedunia (World Kindness Day) yang jatuh pada 13 November setiap tahun.

Senaman ringan sebelum mulanya pertandingan

Pertandingan bermula

Wakil daripada pasukan TM

Sukarelawan yang bersiap sedia
barisan pasukan Chelsea Soljabiru

pasukan Rumah Ash Shakur

Barisan sukarelawan Kindness Malaysia
bersama pasukan yang menang
Pertandingan yang berlangsung di gelanggang futsal KSL Setapak bermula seawal jam 8 pagi dimana semua sukarelawan bersiap sedia menyambut kedatangan anak-anak yatim, asnaf dan pelarian. Pertandingan futsal ini bertujuan untuk promosikan Futsal Piala Kindness 2018 disamping menarik perhatian para penaja dan juga sukarelawan untuk terlibat sama. Futsal Piala Kindness 2018 kelak bakal menyaksikan lebih 20 buah rumah kebajikan yang terlibat dari seluruh negara. Pertandingan ini merupakan antara satu-satunya pertandingan tahunan yang melibatkan banyak rumah kebajikan. Disamping dapat membentuk cara yang sihat, Futsal Piala Kindness ini dapat mencungkil bakat yang terpendam yang ada pada diri anak-anak istimewa ini.
Bagi yang berminat untuk menjadi rakan penaja Futsal Piala Kindness 2018, boleh terus email kepada kami di support@kindness.my. Segala jenis penajaan amat dialu-alukan bagi bersama-sama menggembirakan anak-anak rumah kebajikan seluruh Malaysia.
Muhammad bin Kamarulazizi
Kindness Malaysia
0183800961